Egg foo young

2015_nov_13-1

Ok, jeg skal være den første til å innrømme: grønnkål (og spinat) smaker sinnssykt sunt. Og det er det! Disse grønne salatbladene er proppa med vitaminer og mineraler. Det gir en glad mage, en glad kropp og et friskt sinn. Dessuten, når jeg spiser mat med grønnkålsmak = supersunn grønnsakssmak, har jeg alltid på masse topping (Ranchdressing for eksempel) med god samvittighet.

Jeg har i grunnen alltid god samvittighet når jeg spiser paleo – kanskje utenom de gangene jeg spiser meg sprekkmett mens Vebjørn (fortsatt) sulten (etter X antall porsjoner) kaster blikket oppi (den tomme) middagsgryta

Det er heldigvis ikke problemet med disse ‘kakene’, rett og slett fordi de smaker så innmari sunt. Der, har jeg sagt det! Men, det er en bra ting! Jeg lover 🙂

Egg Foo Young har kinesiske røtter, og blir servert i uendelig mange varianter. Denne oppskriften er inspirert fra boka nom nom paleo av Michelle Tam + Henry Fong, med noen små justeringer.

Porsjoner: 2-3

Total tid: 30 minutter

Ingredienser:

 • 6 egg
 • 1/4 kopp kokosnøttmel
 • 1 teskje bakepulver
 • 3 never grønnkål, finhakket (kan bruke spinat)
 • 150 gram skinke, i småbiter
 • 2 stilker vårløk, finhakket
 • 1/2 spiseskje epleeddik
 • 1 teskje pepper
 • 1 spiseskje coconut aminos (eller fiskesaus)

Fremgangsmåte:

 1. Forvarm ovnen på 180 grader. I mens, pisk sammen egg, kokosnøttmel, bakepulver, pepper, eddik og coconut aminos i en bolle.
 2. Kutt opp 150 gram skinke og ha oppi bollen sammen med resten av blandingen. Finhakk to hele stilker med vårløk (hvit og grønn del) og bland sammen med eggeblandingen.
 3. Skvis ut overflødig vann fra grønnkålen ved å klemme den sammen i hånden. Skjær ‘grønnkål-klumpen’ i småbiter, tilsett i bollen med resten av ingrediensene og bland godt.
 4. Fordel blandingen til 6-7 ‘kaker’ (en stor spiseskje med topp) og trykk flat med skjeen. Kakene skal være omtrent 1 centimeter tykke. Stek midt i ovnen på 180 grader i 7 minutter. Snu så ‘kakene’ og stek i 5 minutter til.

Server som den er, eller med dressing på. Perfekt i matpakken.

Mål brukt i denne oppskriften: 

1/4 kopp = 60 milliliter = 0.6 desiliter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s