Raspet søtpotet med egg

2015_des_23Enkle og smakfulle frokoster er en vinner for oss. Jeg er ikke akkurat et morgenmenneske, og til min store glede, lager stort sett Vebjørn frokost (edit: i det siste har jeg hoppet opp av senga! Changes can happen.). Han oppdaget søtpotet hash i kokeboka nom nom paleo av Michelle Tam og Henry Fong, og dette er resultatet av oppdagelsen! Raspet søtpotet er en stayer (her er det engelsk-norsk, norsk-engelsk, ‘ALL THE WAY’, snakk om språkforvirra norskinger i Alaska) på vår frokost meny. enkelt, og så godt.

Porsjoner: 2

Tid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 1 stor søtpotet, strimlet i food prosessor, eller raspet for hånd
  • 1/2 teskje timian
  • 1/2 teskje løkpulver
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 1-2 spiseskjeer kokosnøttolje, klarnet smør eller ghee
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Skjær søtpoteten i fire deler, slik at den passer oppi toppen på food prosessoren, ha på raspen. (Du kan også skjære i tynne tynne strimler, eller raspe søtpoteten på en rasp for hånd.) Rasp gjerne opp flere søtpoteter når du er i gang, og lagre i en lufttett boks i kjøleskapet, for rask søtpotet hash til fremtidige måltid.
  2. Varm en panne på medium varme, tilsett olje. Når oljen er smeltet, tilsett søtpotet-blandingen og krydder. Stek under lokk til søtpoteten er myk, cirka 5 minutter. Stek så et par minutter uten lokk. Smak til med salt og pepper. 

Server med stekt egg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s