Blomkålris m/ sopp & bacon ++

2016_03_6

Bilde: Stekt blomkålris med sopp, bacon, eggerøre, vårløk, paprika og koriander.

Stekt blomkålris er veldig enkelt, smaker godt, er proppa med næringsstoffer og er en fin «skrap sammen det du har i kjøleskapet» middag. Det er i grunnen ingen spilleregler, det som ser godt ut, smaker som oftest nam også 🙂

Fremgangsmåte for å lage blomkålris:

  1. Kutt et blomkålhode i passe store biter. Deretter kjører du bitene veldig raskt i en food prosessor til det ligner ris/couscous. Pass på så du ikke kjører blomkålen til grøt.
  2. Stek blomkålrisen med noen spiseskjeer stekefett i en gryte over middels varme til den er mør. Omtrent 10 minutter. Jeg pleier å ha lokk på, som jeg tar av mot slutten.
  3. Smak til med salt og pepper.

Når blomkålrisen er ferdig kan du sette den til sides, steke det av grønnsaker du måtte ha for hånd, og blande sammen til slutt. Server varm med coconut aminos (paleo-erstaning for soyasaus), hakket vårløk eller friske urter.

For å gjøre blomkålrisen til et komplett måltid, ha oppi reste-kylling, fisk eller eggerøre. Tilsett noen spiseskjeer karrikrydder for en indisk aften!

Lunsj-tips: stekt blomkålris er enkelt å lage ferdig i forkant og ha klar i lufttette bokser i kjøleskapet. Holder seg fint i noen dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s