Brokkolisalat m/ makrell & bonusoppskrift

nov_1

Super-enkel, super-rask, smakfull og sunn!

Dette er vel mer et eksempel på hva jeg skraper sammen av lunsj når jeg er hjemme alene, og ikke orker bruke mye tid på kjøkkenet (les: latskap)…

Jeg har vokst opp i et hjem hvor fisk ikke er å anse som helgemat (hvor mange ganger har jeg ikke hørt om torskeøyet som kikker opp av gryta!?), men i vakre Nord-Norge er jeg omvendt, og synes fisk er deilig lettvint. I denne salaten har jeg brukt makrell i vann på boks fra fish4ever, og jeg må si at den smaker (overraskende?) godt. Har man ikke fisk på boks tilgjengelig kan man bruke stekt makrell (eller annen fisk). Merk at dersom du bruker fisk som må stekes, så tar oppskriften litt lengre tid.

PS: sjekk ut WWF sin sjømatguide for bærekraftige fiskevalg. (Last ned appen til mobilen din så trenger du ikke bekymre deg når du står i butikken.)

Porsjoner: 1

Tid: 10 minutter

Ingredienser:

 • 1/2 brokkoli, i biter
 • 1/4 rødløk, i små biter
 • 1 stor gulrot, i biter
 • En håndfull kalamata oliven
 • 1 boks makrell i vann
 • Salt og pepper
 • Ekstra Virgin olivenolje

Fremgangsmåte:

 1. Skjær opp grønnsakene: brokkoli (stilk og buketter), rødløk og gulrot og ha i en bolle. Tilsett kalamata olivenene.
 2. Hell av vannet fra makrellen, og ha fisken oppå grønnsakene. Smak til med salt og pepper, og ha til sist et generøst dryss med olivenolje over. Dig in.

Bonusoppskrift: Flere raske måltider fra uka som gikk

Rød «pesto»-egg med oliven eller spinat

Nov_2.jpg

Nov_3.jpg

Dette var frokosten min hele sist uke… Ganske fint egentlig. Jeg lagde klar et glass med rød pesto, og blandet sammen to spiseskjeer med eggene når jeg stekte dem til frokost. Stekte frokostegg for to dager i slengen, og oppbevarte en porsjon i kjøleskapet.

Slik gjør du:

 1. Lag rød «pesto». Bland en kopp med soltørka tomat (anbefaler i olivenolje), en kopp mandler (bløtlagt noen timer i vann), litt salt og pepper, og ekstra Virgin olivenolje til ønsket konsistens i en food prosessor. Oppbevar i lufttett glass i kjøleskapet.
 2. Når du skal lage frokost: ha litt ghee (smør eller annet bra fett) i panna, og knekk oppi ønsket mengde egg. Rør dem sammen etter hvert som de stekes. Mot slutten tilsetter du to spiseskjeer rød pesto som vendes inn i eggene. Ha i ekstra grønnsaker som oliven eller spinat helt til slutt. Server varm med mer rød pesto til, om du vil 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s