Fakie søtpotet»brød»

I høst, og over jula har jeg grubla veldig på veien min videre i nye studier og slikt, og det har rett og slett sugd energien utav meg. Derfor har det vært lite overskudd til bloggen, jeg har hatt nok å stri med, rett og slett. Heldigvis er lyset tilbake, og med det, polare lavtrykk som dunker oss i snø – noe som er helt fantastisk! I januar innviet jeg toppturskiene mine, og digger det! Nanuq har offisielt blitt pudderhund 🙂 På kjøkkenet har jeg mange nye prosjekter, blant annet min første produksjon av Kombucha (fermentert te), Bokashi kjøkkenkompost, og planlegging av sesongens kjøkkenhage. Vi skal nemlig dyrke mat i pallekarmer utfor leiligheten, noe jeg gleder meg veldig til!

Oppskrift under bildet!

img_3499-2

I travle tider har jeg laget dette deilige fakie»brødet» av søtpotet, egg, frø og nøtter. Av prinsipp har jeg vært imot pseudobrød, av den enkle grunn at man ikke endrer vanene sine av å spise «steinalderbrød» eller bananpannekake. Men jeg har nå altså gjort et unntak – og tenker vel at hvis folk lager «brød» hovedsakelig av søtpotet/gulrot og egg, så får det være greit!

En oppskrift rekker til to brød, som holder seg i ei ukes tid i kjøleskapet. Fakie»brødet» fryses også greit.

Tid: 1 1/2 time

Porsjoner: to brød

Ingredienser:

 • 2 medium søtpoteter, raspet eller finhakket i food prosessor (jeg foretrekker sistenevnte)
 • 1/2 kopp mandler, finhakket (også i food prosessoren)
 • 1 kopp frø, finhakket (jeg brukte 3/4 solsikkekjerner & 1/4 linfrø, i food prosessoren)
 • 6 store spiseskjeer potetmel
 • 3 store spiseskjeer mandelmel
 • 1 teskje kanel
 • 1/2 teskje kardemomme
 • 1 ts bakepulver
 • Et dryss salt
 • 12 egg, vispet
 • 1/2 kopp olivenolje

Fremgangsmåte: 

 1. Skru først ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle: søtpotet, mandler, frø, mandelmel, potetmel, krydder og bakepulver.
 2. Visp eggene i en separat bolle og ha i olivenoljen.
 3. Bland så eggene inn i det tørre, og rør godt. Røra kommer til å være nokså bløt. Ha bakepapir i to brødformer, eller smør formene med olivenolje. Fordel så røren likt i de to formene.
 4. Stek midt i ovnen i 50 minutter, eller til «brødene» er gylne på toppen. Ta ut og avkjøl. Det er enklest å skjære i «brødet» etter en natt i kjøleskapet.

Smaker ekstra godt stek i panna med litt smør, og med honning på toppen – ja, I know, vi tar helt av for tiden. Brød OG honning!

Variasjon: 

Man kan også kutte ut frøene og mandlene, og heller tilsette en boks hakka valnøtter og en kopp rosiner. Da blir det smakfullt energibrød til tunge dager 🙂 En av søtpotetene kan også byttes med 4 medium gulrøtter.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s