Gresk oliven-appelsin-grønnsaker

img_3520-2

Inspirert av late sommerdager ved middelhavet, langs en rolig havnegate på en gresk øy,  og feiring av sollys fra morgen til kveld, er denne grønnsaksretten en varm velkomst til våren og alt den har å by på! Fuglekvitter, brune tryner og brede smil! Man trenger ikke dra til Hellas for å oppleve middelhavet når man kan gjenskape det på sitt eget kjøkken  – og heller enn å ligge på en strand med sand i ørene og rumpa, prise seg lykkelig over at Kong Vinter endelig er kommet til Tromsø så vi kan kjøre på ski!

Jeg må ærlig innrømme at hadde jeg vært en råtass, litt mer vågal og adrenalinsøkende hadde jeg definitivt vært en skiboms hele året. Gjennom oppveksten har jeg stirret på skifilmer med broren min – og drømt meg bort – til bratt kjøring og høye fjell. Heldigvis skal det ikke så mye nedoverbakke til for at jeg koser meg – og megaheldigvis så har jeg en sånn bakke rett bak leiligheten her jeg bor. Takk og pris for Puddersvingen Ski In & Lodge!

Oppskriften er en modifikasjon av orange & olive braised chicken fra kokeboka Practical Paleo av Diane Sanfilippo. Men jeg virkelig fått øynene opp for Nordens kylling aka Skrei (torsk), og synes torsk er utmerket til alle retter som egentlig bruker kylling eller annet hvitt kjøtt.

Porsjoner: 2

Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • 1-2 rødløk, hakket
  • 2 teskjeer klarnet smør
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 glass grønne oliven (jeg liker Halkidiki oliven med stein fra Coop)
  • 1 blomkål, delt i biter
  • Juice fra 1 appelsin (litt revet appelsinskrell hvis appelsinen er økologisk)
  • 1 teskje oregano
  • Smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp løk, hvitløk og blomkål. Varm en stekepanne med smør og surr løken et par minutter til den er gyllen. Ha i hvitløk og oregano, stek i 30 sekunder. Tilsett blomkålen og stek til ønsket konsistens.
  2. Mot slutten, tilsett oliven og saften fra en appelsin. Smak til med salt og pepper.

Vi hadde trekt torsk til, og det var nydelig! Så enkelt og så godt! Men jeg tipper at både kylling og lam passer godt til grønnsakene.

En kommentar om “Gresk oliven-appelsin-grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s